dimecres, 2 de setembre del 2015

ROCAVIVA (Un espai màgic per a perdre si)


Estava passant les vacances d'estiu a la Cerdanya i un dia mentre estava fent torn per comprar en una tenda de Martinet, vaig veure un fulletó publicitari d'un indret anomenat Rocaviva. Es tractava d'un espai natural situat a las rodalies de Mussa, és a dir molt a prop, i on segons es deia un artista-eremita de nom Climent Olm, havia anat esculpint les roques que s'anava trobant per la muntanya, un treball que es va perllongar al llarg de 27 anys. Unes 600 escultures disperses pel vessant boscos que es podien anar retrobant en un laberíntic caminar d'exploració i tal com deia el fulletó, d'una forma iniciàtica i terapèutica, relaxadament i sense presses, gaudint de les troballes que ens a sortien al camí.
Així és que a la tarda, potser ja una mica tard, ens en vàrem anar tots cap enllà. Des de l'aparcament a l'entrada del poble vam travessar pel carrer principal que voreja els camps i vam prendre una pista inicialment de baixada que en uns 20 minuts ens deixava a la carena on comença el camí entre camps. Al principi ressegueixes el camí una mica incrèdul del que et trobaràs. Però d'ençà que apareix la primera roca tallada, el que ve a continuació ja és tot un seguit de sorpreses de roca en roca, a vegades havent de tornar enrere, pujant i en alguna ocasió baixant en avista alguna roca que ens havíem passat de llarg. Total que el temps et passa d'allò més entretingut i sense que t'anadonis les hores et poden passar volant, és com un joc on vas de sorpresa en sorpresa. Es va resseguint petits senderols a banda i banda de l'àmplia carena que és la nostra referència, en arribar a la part alta i trobem l'habitatge de l'artista, de per si un indret tan singular com la seva obra. 
Sembla que en Climent Olm a causa de desavinences severes amb un veí de les terres, i ja malalt va haver de marxar de la zona, i no puc deixar de preguntar-me sobre la personalitat d'una persona que ha estat capaç al llarg de tants anys de fer aquest treball que avui en dia esta considerat patrimoni cultural. Un indret que recomano fermament a tots aquells que els agrada caminar per caminar a la recerca de quelcom que ens a sorprengui, encara que no sapiguem de què es pugui tractar.

Per anar Mussa o Músser cal prendre a la sortida de Martinet la carretera que puja a Lles, després d'uns primers revolt i en una corba molt tancada surt a la nostre esquerra la carretereta que ens porta al poble, amb bones vistes del vessant Cadí i bones llums al capvespre.

        VIDEO                      Mes informacio a:   ROCAVIVA
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada