diumenge, 8 de gener del 2023

COGULLÓ D'ESTELA


Per fer la primera sortida de l'any hem vingut a la zona dels Rasos per fer un recorregut circular que ens permetrà passar per tres cims, la Torreta dels Enginyers, la Roca d'Auró i el Cogulló d'Estela. 
El nostre punt de partida serà la Mare de Déu de Corbera, un petit santuari al qual podem accedir per una estreta carretera. De Berga cal agafar la carretera BV-4243 que puja als Rasos de Peguera, arribant a Espinalbet, just davant del càmping surt la carretera que s'endinsa al nucli habitat i que continua fins al santuari de Corbera.
L'itinerari es realitza majoritàriament per dins de bosc, de pujada i arribant a les parts superiors trobem amplis prats com ara el Pla de la Cresta i el Pla de la Bassa amb àmplies panoràmiques. La baixada de la Torreta dels Enginyers fins al santuari passant pels altres dos cims la fem íntegrament per dins de bosc. El camí, en general es troba molt ben traçat amb marques de pintura de diferents colors segons zona. El tram més complex és el que de la Roca d'Auró baixa fins al Coll d'Estela, és enrevessat però el gran nombre de fites o posa fàcil. En aquest itinerari que es podria qualificar de fàcil, cal considerar que tant l'accés final a la Roca d'Auró com al Cogulló travessem per forts pendents on malgrat que estan equipats amb cadenes cal posar atenció. 

VIDEO                   FOTOS                      TRACK                       MAPA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada