dijous, 3 d’agost del 2023

FERRATA LA ZAPATILLA

 


Situats a l'Estació d'Esquí de Candanchú i envoltats d'un excepcional marc de muntanyes es va obrir ara fa un temps una via ferrada a la Zapatilla, un esperó rocós característic que tot i estar a l'ombra del massís de l'Aspe destaca per la seva presència.
El seu recorregut és força interessant i molt muntanyenc, s'assembla més a les ferrades de Dolomites que a les típiques vies ferrades que darrerament han anat proliferant al nostre país que acaben sent parcs temàtics per explosionar adrenalina. La Zapatilla és més un camí equipat que una autèntica ferrada, no hi han pasos tècnicament complicats ni atlètics, és pura progressió amb el suport d'un cable de línia de vida, sense interrupció en la totalitat del recorregut. No hi ha equipaments metàl-lics i totes les preses són naturals. Si tinguéssim d'equiparar el nivell d'escalada podríem dir que és d'un grau I / II, això si, el buit i la sensació de profunditat és constant. La roca és molt adherent, la qual cosa imprimeix confiança afegida a la progressió. 
El desnivell total a superar és d'uns set-cents metres, la meitat d'ells des de la zona d'aparcament de l'estació fins a l'inici de la via.
La via en si presenta sectors diferenciats, un primer sector de via ferrada que ens porta fins a uns plans superiors.
 Progressant per aquests plans accedim a una xemeneia equipada que superem fàcilment i on a través d'un curt tram subterrani accedim al darrer sector de la ferrada per on arribarem fins al cim de forma molt fàcil. Un cop al cim (2215m) ens podem arribar al proper segon cim de la Zapatilla què és una mica més alt (2252m) tot i que cal superar un petit pas exposat. Pel descens trobem també una primera part equipada amb cable que ens permet davallar fins a una collada, a continuació ja tot és camí a través de sender que va alternant amb trams de pistes d'esquí.


VIDEO                      FOTOS                        TRACK                             MAPA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada