PRESENTACIODesprés de molts anys de pujar muntanyes i discórrer per geografies properes, t’adones que el més important no és pujar el cim més alt, ni fer molts metres de desnivell, ni recórrer grans distàncies en poc temps. El més important és poder compartir la nostra passió per la natura i els grans espais amb tots aquells amics fidels i incondicionals, que any rere any ens acompanyen en totes aquestes petites aventures personals que tan ens fan gaudir i tanta felicitat ens aporten.
Diguem que felicitat és la paraula màgica que descriu el que anem a buscar quan ens submergim en els territoris, siguin d’orografies complexes, siguin planes desèrtiques. Compartir instants de tota mena i en qualsevol situació, en ocasions al límit, però quasi sempre plaents i càlids; relaxants i contemplatius.
Deuria tenir uns deu anys quan a les meves neurones es va activar el desig de pujar muntanyes i des d'aleshores ho he fet sempre acompanyat d’una càmera fotogràfica. Al principi va ser una Retinet de fuelle del meu pare; després vindrien la Voigtlander, Olimpus, Rollei-flex, Kónica, i Nikon. Vaig fer també petites incursions al cinema, amb una Crown de corda; desprès vindria el super-vuit amb Cànon i Beaulieu, i a continuació el vídeo amb Sony.
Actualment utilitzo una petita i lleugera càmera digital Sony que, malgrat estar mancada d’opcions manuals, m’ofereix qualitat i rapidesa d’acció. Com a complement utilitzo una càmera Go-Pro per a tots aquells moments en què les mans cal que estiguin aferrades a un manillar, una roca o una corda. El tàndem vídeo-fotografia és la base dels reportatges que aquí podeu veure.
Aquest Blog té la finalitat de compartir, amb tothom que vulgui, les experiències viscudes, principalment a muntanya i poder difondre la inesgotable diversitat de racons i paisatges que estan al nostre abast.

ESTRUCTURA DEL BLOG
A les pestanyes principals (part superior) hi trobem totes les excursions de les quals es disposa d'un video-muntatge. Per tant ens estem referint a les més recents. Les trobem per l'ordre cronològic en què s'han efectuat. El primer itinerari que ens apareix és el més recent, i a la cua i trobarem el més antic. També notarem una clara milloria en la qualitat d'imatge, molt diferenciada entre els vídeos més antics, fets a base de diapositives escanejades, i els darrers gravats en HD. S'inclouen també alguns video-muntatges dels quals tan sols es disposa de fotografies; es fa per considerar-se que sòn d'interès pel seu traçat.
A les pestanyes laterals hi trobem fotografies d'excursions i d'altres temàtiques, a mena de caixó de sastre.

ELS ITINERARIS
En la fase inicial de realització i edició dels video muntatges, intento donar una visió generalitzada del recorregut i el seu entorn procurant, sempre que puc, humanitzar les imatges amb l'ajut dels companys de ruta que acaben sent els actors involuntaris de l'acció. Considero tan important poder filmar un pas complicat del recorregut com disposar d'un comentari espontani d'un colega. A mesura que he anat progressant en els meus coneixements d'edició, he anat tambè incloent més informació técnica dels itineraris. En els darrers s'inclou el trak amb la lectura feta sobre el terreny


Quan passen els ànecs salvatges en època de migracions, provoquen curioses marees als territoris que dominen. Els ànecs domèstics, com atrets pel gran vol triangular, insinuen un bot inhàbil. La crida salvatge ha deixondit en ells no sé quin vestigi salvatge. I ve't aquí que els ànecs de la masia esdevenen per un minut ocells migradors. Ve't aquí que en aquest caparró dur on circulaven humils imatges de bassa, de cucs, de galliner, es desenvolupen esteses continentals, el gust dels vents de mar enfora i la geografia de les costes. L'animal ignorava que el seu cervell fou prou vast per a contenir tantes maravelles, però ve't aqui que aleteja, menysprea el gra, menysprea els cucs, i vol esdevenir ànec salvatge       
                                 Antoine de Saint-Exupéry (Terra dels Homes).

1 comentari:

  1. enhorabona papa, el text de presentació m'agrada molt, i estic segur que amb tot el material fotografic que tens d'experiencies viscudes, aquest serà un blog fantàstic i molt interessant de visitar.
    Saludos!
    Marc

    ResponElimina