dimecres, 24 de juny del 2015

BISAURÍN (per Alto de Fetás)

Feia temps que aquesta muntanya estava a la nostra llista de cims imprescindibles i després d'una primera temptativa hivernal frustrada pel mal temps, el Bisaurín va quedar relegat als darrers llocs de la llista d'objectius. De nou al refugi de Lizara i amb una bona previsió de la meteo hem fet un recorregut en travessia pujant per la carena del Alto de Fetás i baixant per la via normal. Es un recorregut que tot i ser técnicament fàcil, demana a causa de la complexitat del seu traçat, coneixements de l'alta muntanya. 
Del refugi de Lizara remuntem pel GR fins la Caseta de Bernera, en aquest punt cal deixar el bon camí i començar a remuntar suaument pel vessant una mica a contra-marxa per tal d'accedir a la Balellaza. No trobem camí ni cap tipus de senyalització, un cop en aquest vessant més obert, ens cal accedir al cap d'amunt de la carena de la nostra esquerra, des de la qual tindrem una visió del refugi de Lizara. A continuació resseguirem tota aquesta àmplia carena descrivint un gran arc que ens acabarà situant sota el vessant del pic Alto de Fetás el qual rodejarem pel vessant de Secús. En aquest punt retrobem traces de camí que ens porten a resseguir la carena i evitar el gran pou que hi ha a la mateixa, un gran enfonsament de quasi 25 metres de fondària, que en cas de boira ens pot donar algun ensurt si no coneixem la seva posició.
El camí deixa la carena i entre en el tarteram que forma l'olla del avant-cim de Bisaurín. Una canal a l'esquerra amb traces de camí ens porta finalment a la carena i per terreny més planer arribem al cim.
El descens el fem per la via normal, per un monòton camí que baixa sobtadament els quasi 700 metres de desnivell que ens a separen del Collado de lo Foraton. En el coll retrobem el GR-11.1 que seguim fins al refugi, pel camí trobem dues generoses fonts
    VIDEO                       TRAK                            MAPA                       FOTOS       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada