dimecres, 12 d’agost del 2015

PIC DE MIDI D'OSSAU (Pic + tour)



Singular muntanya que s'enlaira solitària d'entre extensos camps de pasturatge, sense obstacles visuals i que fa que se la reconegui en la distància. Hem vingut primer a pujar-la per a continuació donarli una circumval.lació completa a través d'un circuit que farem en dos dies, passant nit al refugi d'Ayous.
La seva via normal d'ascensió d'entrada presenta un aspecte imponent que intimida una mica, però la seva verticalitat no és tant com d'entrada aparenta. L'ascensió és exigent i entretinguda i sense ser en cap moment difícil demana tenir bon peu i facilitat per la grimpada. La via te dos sectors diferenciats, una primera part mes vertical on cal superar tres xemeneies i una part superior formada per un gran pla inclinat que porta fins al cim. és aconsellable portar corda per poder fer assegurances o be rapel en el descens. Las tres xemeneies disposen d'instal·lació.
El circuit que rodeja la muntanya discorre a través de bons camins molt ben senyalitzats fins al refugi d'Ayous i Cabanes de la Hosse, a partir d'aquest punt el camí acaba fent-se fonedís i tan sol apareix per estones entre les extenses pastures, també  trobem alguna fita ocasionalment. Aquesta manca de camí ben definit i essent el terreny molt planer i modulat fa aconsellable l'ús del GPS en tota la pujada al coll d'Anéou i bona part de la baixada a l'aparcament del Portalet, ja que en cas de boira ens costarà trobar la bona orientació. Al llac de Bious-Artigues és un racó molt turístic on època estival hi podem trobar venedors de creps i begudes. Els refugis de Pombie i Ayous situats estratègicament en indrets privilegiats, també ens ofereixen qualsevol servei que precisem. El d'Ayous és molt freqüentat per turistes i caminadors ocasionals, per tant cal fer la reserva amb força temps d'antel.lació. Tota la zona és intensament destinada a la ramaderia, i a el llarg de bona part del nostre camí anirem trobant ramats de vaques, cavalls i bens,  això ho dic per que tot i que l'aigua no ens faltarà cal portar algun producte potabilitzador o bé preguntar a als pastors on estan les surgències.

            VIDEO                   TRACK                     MAPA-1                     MAPA-2                   FOTOS  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada