dilluns, 30 de novembre del 2015

AVENC DEL LLEST

Gran sala
Darrerament a les nostres sortides a muntanya hem començat a mostrar un interès per les coves, després d'haver-ne visitat mitja dotzena, totes elles de recorregut horitzontal i sense necessitat de mitjans tècnics, hem cregut que ja anava tocant visitar un avenc. Així és que després de buscar a la web i fer una preselecció de cavitats a sortit escollit l'Avenc del Llest, una cavitat situada al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac. Es tracta d'un avenc que perl que hem podem llegir sovint és utilitzat per a pràctiques d'espeleologia, No és massa fondo, la boca d'entrada és un pou d'uns 17 metres  que dóna pas a un passadís-rampa que et deixa a una gran sala, i és aquesta sala principal on hi trobem una singularitat força curiosa. Resulta que per sobre del sostre d'aquesta gran sala hi ha una galeria anomenada Sardy on es troben gran nombre de concrecions de tot tipus, en definitiva una meravella. L'accés a aquesta sala cal fer-lo remuntant una corda fixa que ja hi ha instal.lada. Per a nosaltres que era el primer avenc una mica seriós que exploràvem suposava tot un repte, per això desprès de documentar-nos sobre tècniques d'ascens per corda i comprar-nos algun material que ens mancava ens vam posar en marxa.
L'us correcte del material, la posició i la manca de tècnica, inicialment ens van frenar una mica, però després d'uns quants intents a poc a poc vàrem veure que tots aquells estris ben utilitzats funcionaven força bé i que podíem progressar corda amunt amb un mesurat esforç. Potser algú ens pot preguntar per què no ens hem apuntat a un curs d'iniciació a l'espeleo, i no deixarà de tenir una mica de raó. El cert és que tenim un ampli coneixement de l'ús de mitjans tècnics en altres medis, com poden ser l'alpinisme, els engorjats o les ferrades, pero tampoc és que vulguem enfrontar-nos a las grans cavitats que hi han al nostre país, tan sols pretenem visitar o explorar aquelles coves com un aspecte mes de la nostra reiterada activitat al medi natural, i on l'interior de la terra per a nosaltres era el gran desconegut. Per aquest motiu esperem que al llarg del temps es vagin afegint en aquest bloc noves cavitats, que com suposo estaran dintre del llindar de les anomenades fàcils o mitjanament accessibles.
Per a nosaltres l'Avenc del Llest ha estat la gran iniciació al món vertical de les cavitats, una experiència que en tot moment hem gaudit plenament, tant per l'aspecte d'aventura que tenia per nosaltres el ser primerencs en aquesta activitat, com la confiança que ens donava el material de reserva de que disposàvem per a qualsevol problema que ens a pogués sorgir en el decurs de l'exploració. Un dels nostres neguits era que mentre estiguessim avall, pel camí d'accés a l'avenc passes algun espavilat i s'enportés la corda i tot l'equipament, pero be aixó ja dona tema per poder escriure una novel.la.                VIDEO                   TRAK                 MAPA



Galeria Sardy

1 comentari:

  1. Felicitats pel vostre bateig d'espeleologia!!!. De gran bellesa la sala Sardy i espectacular quan el vostre amic li ensenya el manual d'instruccions en JR.

    ResponElimina