dilluns, 11 de gener del 2016

FERRADA LA TERESINA


La Teresina és potser la primera de les vies ferrades, que com a tal, és varen fer al nostre país, oberta als anys 90 va estar en el seu temps una referència per què a posteriori és començes a equipar altres indrets per arreu de les nostres muntanyes. Avui en dia a Catalunya hi ha un gran nombre de vies ferrades de tot tipus de dificultats, algunes fins i tot s'assimilen a parcs temàtics amb traçats incoherents o laberíntics, o que demanen un grau d'exposició molt alt. Però bé, hi ha gustos per a tothom i un sempre pot escollir on vol anar sota la seva responssabilitat.
La Teresina és una via bastant llarga, amb un traçat equipat d'uns mil metres i supera un desnivell de 400 metres buscant sàviament les febleses de la muntanya. És en les seves dimensions on potser radica la duresa de la via, doncs en el seu conjunt el nivell de les dificultats són bastant assequibles per a qualsevol persona en bona forma. Des de el meu punt de vista hi ha potser tres trams a considerar. El primer és la superació de l'esperó del pont de roca quasi a l'inici de la via, es tracta del primer indret on ens cal exposar al vuit. Aquest primer obstacle que no és tan complicat com pot semblar, actua en molts casos com a element selectiu.
El segon punt seria la desgrimpada per les minúscules grapes del coll de l'agulla de Santa Cecília, la visió per sota nostre de la carretera a 400 metres imposa una mica en aquest tram bastant vertical. També podem baixar-lo amb un curt ràpel.
El tercer punt, és la canal de sortida que trobem al final, s'ens dubte el lloc més exigent de la via. Es tracta d'una canal a modus de xemeneia on la progressió demana un mínim de tècnica si no ens volem carregar de braços, almenys fins que ensopeguem amb el grup de graons de la part superior. En aquesta canal potser aconsellable portar una corda per si algú o requereix.
En definitiva La Teresina és una gran via ferrada, tot un clàssic que ara recentment ha estat reoberta després d'un any de treballs d'arranjament i millores. Ja sabeu on trobar-la, Montserrat...Monestir de Santa Cecília...Sant Jeroni..........Internet      VIDEO




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada