dimecres, 15 de febrer del 2017

PUIG DE LES MORRERES I PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES


Just ara fa quatre anys que m'estrenava en la pràctica de les raquetes de neu i precisament ho feia aquí mateix al Pedró dels Quatre Batlles, en aquella ocasió fèia un vent huracanat que va acabar transformant-se amb violent torb. Avui hem vingut una colla de sis amics on dos d'ells, la Lidia i en Fernando, també si estrenen, fa un dia una mica velat però a mesura que anem guanyant alçada va millorant. Hem sortit del Refugi del Bages situat a peu de pistes i on per cert ens han ofert un molt bon servei. Per problemes "tècnics" hem començat a caminar una mica tard, però hem anat agafant ritme i ens hem plantat amb rapidesa al Mirador del Querol, d'aquí hem resseguit l'àmplia valleta que en direcció oest s'encamina cap al Puig de les Morreres, un curt tram carener ens deixa al cim ocupat per un gran repetidor de telecomunicacions.

Per sota nostre tenim una visió a vista d'ocell de tot l'entramat d'engorjats que constitueixen el Clot de Vilamala, on destaquen la Mola de Lord i el Planell de Sòbol. A la seva esquerra Sant Llorenç de Morunys amb el darrera fons de l'Embassament de la Llosa del cavall i el Pla de Busa. Del cim comencem a davallar cap els Plans de Bacies que travessem en tota la seva extensió passant molt a prop del malmès Refugi de la Bofia. Comencem a remuntar primer per l'amplíssim vessant de el Vulturó i seguidament un últim repetjó que ens deixa en l'ampli cim del Pedró dels Quatre Batlles.



Observo que en el cim a diferència de l'altra ocasió, hi han instal.lat unes taules orientatives per tal de reconèixer l'horitzó muntanyós que tenim pel davant nostre, entre d'altres podem identificar tota la Serra del Cadí, algunes muntanyes d'Andorra, la Pica d'Estats, l'Aneto...etc. Pujant també hem observat el Cotiella, el Turbón i la Serra de Guara. Com que el dia s'ha anat espatllant decidim deixar de banda una proposta que l'estació d'esquí fa de recorregut amb raquetes i ens dirigim per la via més curta a buscar la pista que baixa de l'Estivella. A partir d'ara en caldrà travessar tot l'ample de l'Estació d'Esquí del Port del Compte, per tal d'arribar fins al Refugi del Bages on tenim els vehicles. Dins de les possibilitats que ens ofereix el terreny procurem anar sempre pel marge exterior de les pistes i quan no és possible anar ben arrapats i en fila pel límit d'aquestes. També aprofitem curts trams de camins d'unió entre diversos sectors per on no passen esquiadors i quant ens veiem obligats a travessar pel vell mig d'una pista, vigilem que no baixi ningú i ho fem amb rapidesa, i sempre si és el cas donant preferència a l'esquiador. Quant ens falta mitja hora per arribar al refugi el temps empitjora força i comença a nevar, hem tingut sort de poder aprofitar aquest lapse de bon temps per realitzar aquest circuit, totalment aconsellable per les persones que es volen iniciar en aquesta pràctica d'excursionisme hivernal. Aquí a la Serra del Port del Compte poden trobar una orografia sense compromisos i un paisatge del més divers

                                  VIDEO                   FOTOS                  TRAK                     MAPA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada