dijous, 17 de gener del 2019

COVES DE MONT-RAL


























En aquesta ocasió venim a la Serra de Prades per realitzar la visita a un conjunt de tres cavitats que es troben molt properes entre si i a poca distància del poble de Mont-ral. En tractar-se  de tres coves no massa llargues, creiem que disposarem de temps suficient per fer la seva exploració en un sol dia. Cadascuna d'elles presenta aspectes diferenciats.
-La Cova de Mont-ral té la particularitat de què té entrada  i sortida diferenciats. En el seu interior té alguna desgrimpada i un parell de ràpels. La boca de sortida es realitza enlairada en un cingle on cal fer un ràpel d'uns 10 m.
-La cova del Codó és un xic més complicada donat que té en el seu interior alguns ràpels, el més alt d'uns 15 m i que a la sortida ens caldrà remuntar. Per aquesta cavitat cal doncs portar mecanismes adequats (jumar i croll) per poder superar aquests pous.
-La cova de la Moneda, tècnicament no presenta massa complicacions, és potser la més coneguda de la zona i no cal portar cap material específic. En una cova és sempre imprescindible portar casc. 

Per accedir a la Cova de la Moneda des de la zona de les altres dues coves cal que remuntem una curta ferrada que es troba quasi a tocar de la boca d'entrada de la Cova de Mont-ral. és una ferrada molt curta i simple classificada de nivell K1. Un cop superada la ferrada pel cingle sur, cal resseguir un sender que en uns minuts travessa l'altiplà i ens aboca a frec del cingle nord, anirem resseguint-lo un centenar de metres en direcció Oest  fins a trobar el punt que ens permet baixa el grau rocós i que ens porta immediatament a la boca d'entrada. Cal posar atenció en baixar aquest graonada.
Les tres cavitats presenten tots aquells aspectes típics que ens podem trobar fent espeleo, des de els de naturalesa física com ara desgrimpades, superacions, angoixants gateres, com també aspectes psíquics derivats de la desorientació i foscor del medi.


VIDEO COVA MONT-RAL              (TOPO)

VIDEO COVA DEL CODÓ              (TOPO)

VIDEO COVA DE LA MONEDA      (TOPO)

FOTOS

TRAK





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada