dimarts, 15 de setembre del 2020

TRES SORTIDES EN FAMILIA ................................................... Via Verda del Ferro....................................................................... Camí de Ronda Llafranc-Palamós ............................................... En bici per la riba del Saone........................................................


 



 










Entre els dotze quilòmetres que separen aquestes dues poblacions de la Costa Brava i trobem un camí que va resseguint tot el litoral amb l'excepció d'un curt tram en el sector de Cap Roig. El plaer de caminar acompanyats de la remor i l'aroma de la mar. Un seguit d'acollidores cales ens van sortint al pas i ens inviten al bany i a la contemplació.

Aquesta via verda segueix el traçat històric del tren que unia la zona minera d'Ogassa amb la població de Ripoll. Un agradable recorregut que amb suau pendent ens porta fins a l'estació de Sant Joan de les Abadesses. El tram que continua fins a Ogassa és bastant més exigent i tot i ser força bonic la duresa d'alguns pendents fan que es guanyi la nominació de "no tan familiar".

Aquesta sortida, tot i ser en un indret bastant allunyat de casa nostre cal veure-la com a un exemple de tipus de recorregut del qual en podem trobar de molt semblants en zones properes, Combinació de marges de rius i zones costeneres a l'Empordà o Delta de l'Ebre, àrees de conreus i canals de reg per l'Urgell, tots aquest són indrets on el desnivell és quasi nul i ens ofereixen diversos aspectes del món rural al temps de què gaudirem d'amplis panorames.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada