diumenge, 28 de febrer del 2021

SERRA DE COLLSEROLA (Travessa Besòs-Sant Pere Màrtir)


La paraula confinament, tot i que és d'un abast comarcal se'ns està fent eterna i per tal de seguir mantenint tant la nostra forma personal com el contacte social entre els "amici" anem fent sortides procurant que siguin el més legal possible. En aquesta ocasió farem una llarga caminada a través de quasi la totalitat de la Serra de Collserola, prenent com a punt de sortida Sant Adrià de Besòs remuntarem la llera del riu aprofitant el passeig del Parc Fluvial, en arribar al Pont de Santa Coloma canviarem de riba i seguirem fins al barri de Torre Baró pel qual ens caldrà remuntar pel costeruts carrers de la seva peculiar trama urbana fins arribar al principi del costat est del Passeig de les Aigües, a partir d'aquí finalitza aquest primer tram semiurbà del nostre caminar.
A continuació iniciem l'autèntic tram carener de la serra on aprofitem en gran manera el Passeig de les Aigües peró per estones prenem també bonics senders que travessen per dins de l'exuberant vegetació. Aquesta és la tònica general fins arribar al Tibidabo. D'aquest punt ens dirigim a Sant Pere Màrtir combinant algun curt tram de carretera amb pistes forestals. En tot aquest trajecte per les parts altes de Collserola que hem fet només hem passat per una font, la de la Salamanda, i no rajava. A mig camí hi ha un bar restaurant anomenat Asador Casa Juaco.
Des de Sant Pere Màrtir ens cal baixar per un sender bastant dret i pedregós que finalitza en arribar a les primeres edificacions del barri de Pedralbes i per on finalment arribarem a l'Avinguda Diagonal just a l'alçada de la parada de Metro Zona Universitària, el nostre mitja per tornar a casa.

                                VIDEO                   FOTO                          TRACK                        MAPA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada