dijous, 2 de setembre del 2021

MONT CHARVIN (Aravis)

 

Situat a l'Alta Savoia el Massís d'Aravis forma una carena dels Prealps francesos orientada de nord a sud i molt propera al Llac d'Annecy. El Mont Charvin esta situat en el seu extrem sud, i tot i no ser dels cims més alts la seva elegant estètica i la facilitat del seu accés fa que sigui molt visitat per la comunitat muntanyenca, a més si ensopeguem bon dia, tindrem una bona visió del Massís del Mont Blanc que es troba molt proper. Per accedir a la base del cim ens cal anar a un petit poble de muntanya, le Bouchet-Mont Charvin (avui en dia amb l'ajut del gps arribem on sigui, per amagat que estigui) Del poble surt una pista asfaltada fins a una zona d'aparcament anomenada les Chandoches situada a 1385m. D'aquí mateix arrenca un bon camí que inicialment per dins de bosc i a continuació per zona de pastures ens a situa al Refugi de l'Aulp de Marlens a 1660m. D'aquest punt la visió que tenim del cim és imposant, seguim guanyant alçada per entre "alpatges" fins que arribem a la base de la muntanya molt a prop d'on surt també el camí que puja al Llac de Mont Charvin. 
Ara toca remuntar el costerut i ample vessant est del cim i ho fem per un bon camí que amb constants giragonses ens va anant fent guanyar alçada fins a situar-nos a la carena. El tram de la carena és espectacular, estret però segur de progressar i ens acaba per portar fins al cim des d'on tenim una visió completa de l'horitzó, excepte de l'oest, precisament on hi ha el Mont Blanc, pena!.
La nostre intenció era baixar per la carena que porta al Pas de l'Ours i el Llac de Mont Charvin, però després de comentar la intenció a un parell de muntanyencs que hi venen canviem d'opinió i decidim baixar pel lloc on hem pujat, Sembla ser que el camí equipat bona part amb cable de vida, es troba malmès en un parell de punts i fan la progressió molt exposada, La boira per moments comença a tapar tots els vessants i comencem el descens. Passant pel refugi volem dinar, deuen ser las tres de la tarda i resulta que la cuina està tancada (aquets francesos són l'hostia) ens ofereixen n'obstant una taula de formatges, cervesa artesana i un cafetet, tot arreglat!


       VIDEO                   FOTOS                      TRACK                          MAPA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada