dimecres, 11 de març de 2015

CAMÍ DELS BONS HOMES (I)


 Finalment hem arribat a territoris fronterers, a partir d'ara ens caldrà tan sols canviar el "bon dia" pel "bon jour" i per sort només això. Al contrari d'altres terres llunyanes on la "border line" és sinònim de canvis importants i probablement de mal rotllo, aquí l'únic que podem alterar és el nostre estómac, ja que les taules d'embotits seran substituïdes per les taules de formatges.
Ara que estem a meitat de camí, reflexiono i penso en tots aquests viaranys que hem anat travessant i els trasllado 700 anys enrera, i en el context causa dels fets. Uns personatges que pertanyen a un ordre religiosa, son obligats a abnegar de la seva fe, o es cenyeixen a l'estricte dogma que imposa l'església de Roma, o la foguera. Esta clar que el camí de la redempció passa per l'exili, aconseguir esquivar els tentacles de l'inquisidor, i fugir a la foscor del desconegut. Pel davant els esperen profundes valls, extensos boscos i altes muntanyes; el fred i les turmentes i per si tot això sigues poc els caldrà travessar territoris que tot i ser poc habitats, quan ensopeguen amb altres pobles, la malfiança de les gents els transforma en hostils.

Va ser una fugida a través de la vasta geografia, una dispersió a la recerca de l'aïllament i l'anonimat, i malgrat que el poder de l'església no tenia límits, alguns d'aquests Bons Homes varen aconseguir ser acollits en llunyanes i remotes comunitats.

És sota tot aquest context, que camins com aquest, que avui en dia no deixen de ser en el fons rutes amb un únic interès comercial com es el dinamitzar el turisme en zones concretes, poden ser afrontats des d'un altra perspectiva, amb imaginació i perquè no, intentant viatjar en el temps. Podeu veure les imatges d'aquesta primera part del Camí dels bons Homes, 5 etapes en territori català    
 VIDEO-MUNTATGE


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada