divendres, 30 de gener del 2015

SERRA DE CARDÓ

Les muntanyes que es troben a las terres del sud, sempre han estat per mi com una mica oblidades, acostumat a anar al Pirineu i les seves serres exteriors, las muntanyes que hi havien per allà baix eren lag grans desconegudes. Va caldre fer algunes incursions a Ports i Serra del Montsant per adonarme que aquelles serralades amagaven infinitat de raconades i atractius paisatges que no tenien res d'envejar a les seves veïnes de mes al nord. No eren tan altes, ni tan verdes, però a canvi ens oferien un cel blau i lluminós, i els aromes del romaní i la farigola I va ser per això que quan la revista Vèrtex en el seu número 257 publicava un article referent al 50e aniversari del Camí de Muntanya a la Serra de cardo, on s'havien recuperat gran part dels camins que recorrien la vall, no vaig dubtar en organitzar una sortida amb els companys per tal de conèixer aquella serra, que a vista de plànol semblava de minces dimensions.
Per arribar-hi, cal anar al poble de Rasquera on per una carretereta anem adentrant-nos a la vall on es troba el Balneari de Cardó, antic monestir de l'ordre dels Pares Carmelites Descalços. Aquest indret es troba al mig d'una vall que forma com una olla, formada a les parts altes per rostes carenes i per densos boscos de pins i alzinars en tots els seus vessants. El balneari és l'origen i final del circuit anomenat "Ruta de les Onze Ermites", té un traçat circular d'uns deu quilòmetres i ens fà passar a més de les onze ermites, per alguns indrets geològicament interessants, com la Cova Lluminosa i la Roca Foradada. La majoria d'ermites es troben en un estat ruïnós, al llarg del camí trobem fons pero la majoria no rajaven (gener), cal portar aigua, sobretot en époques de calor. Els camins estan molt ben arranjats,
Cova Lluminosa
Roca Foradada
i disposen de rètols indicadors en els indrets on ens poden sorgir dubtes. És de agrair a l'Associació Excursionista La Picossa promotora de la neteja i senyalització d'aquesta ruta l'esforç esmerçat. Resseguint aquests camins i posant-li una mica d'imaginació podem viatjar temps enrere i imaginarnos com era la vida als anys 1600 amb l'orde religiosa o quin ambient hi havia el 1867 que es convertia en balneari.

Temps estimat: 5/6 hores                        VIDEO            TRAK          MAPA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada