dijous, 30 de juny de 2016

GR-1 ETAPES 9 i 10

Les nostres sortides mensuals a través del GR-1 van fent traça sobre el mapa de Catalunya, apropant-se cada cop més a la Mediterrània. Amb aquestes dues etapes finalitzem el cicle pel Solsonès i ens entrem al Berguedà, travessem extenses zones boscoses i passem per diverses conques com són las del Cardener, l'Aigua de Valls i l'Aigua d'Ora. Des de Sant Llorenç de Morunys el camí ens enfila fins las Roques de Guixers i en un puja i baixa constant anem travessant petites serralades fins acabar l'etapa al Pont de Llinars situat a la carretera que comunica la Vall de Lord amb Berga.
La segona etapa s'adentra a les gorges de la Vall d'Ora per on passem enlairats per sobre del bell monestir de Graudescales, a partir d'aquí ens comencem a enfilar cap als Plans de Taravill i el Serrat de Runers, aquest darrer conforma un terreny molt accidentat que va resseguint els llargs lloms careners i que presenten algun curt pas compromès, finalment acabem baixant cap a Capolat i l'Espunyola, final d'etapa.

A la primera etapa ens va acompanyar un temps primaveral de cel fulgent, camps i muntanyes estaven recoberts de flors i la temperatura era força agradable. A la segona etapa tot i que les previsions de la mèteo eren força desfavorables, vam decidir de fer-la, van haver-hi moltes desercions però finalment un reduït nombre de 16 la vam tirar endavant. Va començar amb un cel bastant cobert, però que per estones semblava aclarir-se. res més lluny del que va acabar passant, a partir del migdia van començar les tronades, i després d'uns quants avisos, va començar un festival de pedregades i xàfecs que ja no ens va deixar fins arribar a l'Espunyola, malgrat tot va resultar una experiència molt interessant. A partir d'ara entrem en període de prevacances i no reiniciarem el cicle del GR-1 fins al setembre. Al juliol ens retrobarem de nou tot el grup per fer un cim del Pirineu, aquest any el cim escollit és el Pic de Certascan situat al Pallars Sobirà

              VIDEO ETAPES  9 i 10           FOTOS E-9         FOTOS E-10                TRAK E-9       TRAK E-10


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada