dimarts, 26 de juliol de 2016

PICO DE ROBIÑERA


El Robiñera és un cim de 3000 m que malgrat que la seva alçada no és massa visitat, a causa de que forma un opuscle situat una mica a l'ombre del Pic de la Munia i tota la muralla de cims de l'entorn de Pineta que s'emporten tot el protagonisme. La seva ascensió a l'estiu és força fàcil i no comporta cap dificultat. La pista de la vall de Chisagües permet guanyar molt de camí i ens deixa a una alçada d'uns 1900 mètres, Aquesta pista és apta per a qualsevol tipus de vehicle (07/2016). Al final d'aquesta pista i a l'indret anomenat Fuente de Petramulas hi ha una àrea d'aparcament que a més ens pot permetre plantar-hi una tenda, d'aquí un bon camí remunta la vall i es dirigeix cap el Collado de las Puertas, poc abans d'arribar-hi  i quan ja estem sota l'altiu i rost vessant del Robiñera el deixem per començar a apropar-nos a la base de la seva cara Sud .
A partir d'aquí començarem a trobar traces de sender que vant fent llaçades, fent-nos guanyar alçada amb rapidesa. Al llarg de tot aquest tram i fins a la carena summital, nombroses fites ens ajuden a portar la bona direcció dins d'aquest immens i caòtic vessant. 
Poc abans d'arribar al cim el sender ens deixa a una carena o podem tenir ja una bona visió de la vall de Lalarri i Llacs de la Munia. Un cop dalt del que sembla ser el cim podem observar que en direcció nord hi ha el cim principal al qual podrem arribar fàcilment per l'ampli llom carener
El cim del Robiñera ens ofereix grans perspectives de tota aquesta part del Pirineu i tot i que en direcció nord, la Munia i tota la muralla de cims fronteres ens limiten la visió o compensem amb al seu propi aspecte. La tornada la farem pel mateix camí i només cal dir que a principi d'estiu podem trobar algunes congestes de neu que quasi sempre podem esquivar.

VIDEO            TRAK            IMATGES           MAPA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada