dijous, 4 de juliol del 2024

ROCA REGINA (Circular pel Torrent del Bosc)

A l'extrem nord del Congost de Terradets i situada al marge dret del Noguera Pallaresa hi trobem l'impressionant paret de la Roca Regina, quatre-cents metres de verticalitat absoluta que dominen el Torrent del Bosc, un engorjat que discorre a través del vessant nord del Montsec d'Ares, un espai agresta i feréstec desproveït de camins i recobert d'una densa masa boscosa.
Farem un recorregut circular a través de tot aquest entorn i  prendrem com a punt d'origen l'estació de tren de Cellers-Llimiana. Es tracta d'un traçat poc exigent que podem fer en una matinal. A l'estació hi trobem una àmplia zona d'aparcament tot i que també hi podem arribar amb el tren de La Pobla de Segur. Inicialment, el camí ressegueix pel costat de la carretera per tal d'anar a buscar el pont que ens permetrà accedir a l'altre costat de l'embassament de Terradets. Seguidament per l'antiga carretera de Llimiana i havent travessat tot un seguit de túnels arribarem a l'inici del Torrent del Bosc just sota el gran pont del ferrocarril. 
El camí va resseguint el marge dret hidrogràfic del Torrent del Bosc, oferint-nos continues i espectaculars perspectives de la Roca Regina. Aquest camí acaba situant-nos a la llera del torrent, ara toca remuntar pel vessant oposat, una gran fita ens marca l'inici d'aquest camí. De forma sinuosa anem guanyant alçada còmodament, arribant a una collada on trobem un rètol. Anirem a la dreta per tal de pujar fins a la cota màxima de la Roca Regina, sempre per bon camí passarem per alguns balconets on obtindrem una esfereïdora visió a vista d'ocell de les profunditats. Cal retornar fins a la collada per iniciar el descens, inicialment el camí discorre proper a la carena amb bones imatges dels feréstecs vessant de la muntanya. Finalment arribem al punt d'inici l'estació de tren. Tots els camins estan ben mantinguts i senyalitzats amb pintura groga i verda segons sectors. Cal portar aigua perquè no hi trobarem fonts.

VIDEO                FOTOS                      TRACK                           MAPA





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada